Spela ansvarsfullt

Spel och betting är populära former av underhållning som många människor njuter av. På bettingsidor-utan-svensk-licens.se är vi fast beslutna att främja ett ansvarsfullt spelande, där spelare förstår riskerna med spel och kan fatta informerade beslut om sin speltid och sina utgifter.

Sätt gränser

En av de viktigaste aspekterna av ansvarsfullt spelande är att sätta och hålla sig till personliga gränser. Detta gäller både tid och pengar. Bestäm hur mycket tid du vill ägna åt spelande och hur mycket pengar du är beredd att riskera, och håll dig till dessa gränser. Kom ihåg att pengar som används för spel ska ses som kostnader för underhållning, inte som en investering.

Spela för nöjes skull

Spel bör alltid vara en rolig aktivitet, inte ett sätt att lösa finansiella problem eller en flykt från livets svårigheter. Försök inte att “jaga förluster” genom att spela mer för att vinna tillbaka det du har förlorat, och avstå från att spela om du känner dig stressad, upprörd eller under press.

Känn igen tecken på problematiskt spelande
Var medveten om tecken på problematiskt spelande. Detta kan inkludera att spendera mer tid eller pengar på spel än vad du har råd med, att ha svårt att sluta spela, att negligerar arbete, studier eller personliga relationer på grund av spel, eller att känna ångest, skuld eller frustration i samband med spel. Om du upplever något av detta är det viktigt att söka hjälp.

Sök hjälp

Om du eller någon du känner har problem med spelande, finns det professionell hjälp att få. Det finns flera organisationer som specialiserar sig på att ge stöd och rådgivning till personer med spelproblem. Det är viktigt att komma ihåg att det aldrig är för tidigt eller för sent att söka hjälp.

Utbildning och information

Vi strävar efter att ge spelare information om riskerna med spel, och om hur man spelar ansvarsfullt. Vi uppmuntrar alla att lära sig om de potentiella riskerna med spel och att fatta informerade beslut om sitt spelande.

Att spela ansvarsfullt innebär att du har kontroll över ditt spelande, istället för att låta ditt spelande ha kontroll över dig. Om du någonsin känner att du förlorar kontrollen, tveka inte att söka hjälp. Kom ihåg, att spela ska vara roligt och underhållande.

Spela ansvarsfullt och njut av spelet. Lycka till!